2011. december 13., kedd

Erdő

Jól telt a hétvége Virginiában. 
A kisváros, ahol Gary lakik, a Forest (Erdő) nevet viseli. Nevéhez hűen tényleg erdős. A házak nem városias/falusias elrendezésben helyezkednek el (lásd utcák, városközpont), hanem szanaszét. Olyan, mintha mindenki csak kivágott volna pár fát, ahol lakni akart. És épitett egy házat. Aztán később a házakhoz utat épitettek, és nevet adtak nekik. Nyilván nem igy történt, de ilyen a hatása.
Van egy forgalmasabb része is a helynek. Nevezzük központnak. Ott - azt hiszem - vannak rendes utcák is. Na nem az a fajta, ahova turistaként elmegy az ember sétálgatni. Nem is emlékszem, jártam-e ott, vagy csak az autóból láttam, mikor áthaladtunk rajta.
Minden szempontból békés, nyugodt városka. Európai mércével kicsit túlzásnak érzem a "városka" elnevezést is, de mivel falu, tanya, farm és egyéb kategóriába sem illik, maradok a városka elnevezésnél. Szóval csendes. Nem zavar a szomszéd, mert nincs. Ha van, az is messze.

A Google szerint csak sorszáma van az utcáknak, de ez nem igaz. A1273-nak pl. Juharlevél a neve és a Szömörcéről nyilik :)

Mivel mindenkinek autója van, nem tűnik világvéginek a hely, de az felejtő, hogy lesétálsz az utcára kenyérért. Gary házától kb 5-10 percet kell autózni, hogy a bevásárlóközponthoz/étteremhez/stb. érjünk. A szórakozási lehetőségek száma is véges. Viszont legalább kreativ az ember.

Mi a hétvégén a következőkkel szórakoztattuk magunkat:

Éles lövészet a kertben: Puskával és revolverrel. 50 láb távolságra, hivatalos lőlapra.



Motorozás: Kismotor, közepes motor. Sebességváltás gyakorlásának céljából rally az udvaron.



Favágás: Miután nem titkolt hobbim a tűzifa-hasogatás, Gary kitalálta, hogy van a környéken egy idős bácsi, akinek rossz a lába és fával tüzel télen, menjünk el hozzá és apritsunk neki tűzifát szivességből. A bácsival Gary is csak egyszer találkozott életében (múlt héten), úgyhogy a bácsi kicsit meg volt lepődve az ajánlat hallatán. Nem is igazán értette szerintem, hogy mi ebben a szórakozás. De azért értékelte.

Nagy precizitású ipari gépekkel fém megmunkálás: Igen. Tök komoly. Gary apjának a műhelyében van pár gyárból leselejtezett gép, ami mikromilliméter pontossággal fúr, csiszol, farag, vág. Ezek működtetését tanulgattam. Korlátlan barkácslehetőséget látok bennük! :D

A csúnya fémrúdból készitett csillivilli nyakláncmedálról hamarosan külön bejegyzésben irok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése