2015. május 4., hétfő

Socca


Nizza egyik jellegzetes hely étele a Socca, ami gyakorlatilag egy csicseriborsóból készült palacsinta. Elég zsíros és nehéz étel, úgyhogy annyit nem tud belőle megenni az ember, hogy jól lakjon. Ízre rendben van, bár nekem hiányzott róla a bacon és a tejföl :)

Hagyományos kemencében sütik, óriási serpenyőben és cikkekre vágva árulják, mint a pizzát.
Nizzában van pár étterem, ahol a múlt század óta árulják a Soccát. Az egyik ilyen a Chez Pippo.
Itt személyre szabott méretben készítik és nem is vészes az ára. 2,7 EUR.




Másik helyik ételük a pissaladerie, ami egy vastagabb, olajosabb pizzatészta, karamellizált hagymával vastagon beborítva. Finom.


Ezzel nagyjából le is tudtuk a nizzai kötelező gasztronómiát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése