Ígértem, hogy megosztom a crepe receptjét. Íme:
Crepe receptje
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl víz
- 3 tojás
- 3 ek cukor
- 2 ek olvasztott vaj
- kis só
Elkészítés
A recept szerint a tojásokat fel kell verni a cukorral és sóval, egy másik edényben a lisztet kikeverni a tejjel, aztán összeönteni őket. A végén kell hozzáadni a vajat és a vizet, majd egy órát állni hagyni.
Elkevertem a lisztet a tejjel, hozzáadtam a cukrot, sót, tojásokat, egyenletesre kevergettem, aztán hozzáadtam a vajat és vizet. Cukorból kevesebbet tettem bele. És egy óra helyett és 1-2 napig is eltároltam a hűtőben egy tejesüvegben.
Alig különbözik a magyar palacsintától, viszont itt vajban sütik meg, így lesz igazán franciás az íze.
Töltelékként gesztenyelekvárt használtunk. Imádom, de csak Franciaországban találkoztam eddig vele.
Nekem is favoritot volt a gesztenyelekvár, a francia sítúrákról több üveggel tértem haza, de manapság már a Tesco, Auchan polcain még választék is van belőle. Persze a korzikai Vicensini biogesztenyének nincs párja. Köszi a receptet kipróbálom!
VálaszTörlésA nagyon fekete lötty micsoda? Kávé vagy tea esetleg? :)
VálaszTörlés