2015. május 26., kedd

Tavaszi sportok


A jó idő és napsütés mozgásra ösztönzi az embert.

Órákat gyalogoltam naponta. Be az óvárosba, fel-alá a tengerparton. Bevásárolni. Hombre nincs oda a sok sétáért, meg nappal ő leginkább dolgozott, viszont a vérfagyasztó 14 fokos vízhőmérséklet ellenére szívesen úszkált a tengerben, ha ráért. Hát ízlések és pofonok...



A sportolás jegyében közös mozgásformát is kerestünk. És meg is találtuk a latin táncok formájában. Az egyik bárban hetente kétszer tánciskola üzemel, ahol a 10 Eurós belépőjegy egy koktélt és 1 órányi táncoktatást tartalmaz. Az oktató egy közép-amerikai rasztás srác, aki minden nyelven beszél (vagy ha nem is minden, de legalábbis angolul, spanyolul, olaszul, franciául és németül) és olyan hihetetlen humorral tartja az óráit, hogy stand up comedy-nek is elmenne. Végig röhögi az ember az órát és közben még táncolni is megtanul.

Részt vettük egy bachata órán is, meg megnéztünk egy rumbaórát. A rumbát én a klasszikus változatában ismertem, amit a hagyományos, keringő-féle táncokkal együtt oktatnak az ilyen tanfolyamokon, de amit ezek táncoltak, az inkább valami afrikai törzs termékenységi táncára hasonlított. Még jó, hogy nem fizettünk be rá, mert sem érdekesnek, sem élvezetesnek nem látszott.

A bachata viszont pont olyan volt, mint amilyennek lennie kell. Jó zene, egyszerű alaplépések, sok pörgetés és látványos mozdulatok. Egy órányi tanulás és az ember azt, hiszi, már tud is táncolni.


A latinos hangulat mellett nem jött rosszul, hogy felfedeztünk egy korcsolyapályát a városban. Egyik este (22 órától éjfélig volt nyitva - ez már a mediterrán hatás) elmentünk korizni kanadai barátainkkal. Hombre lábán ekkor volt először korcsolya, de így is nagyon élvezte a dolgot. Tanulgatta a talponmaradást. Az óvatos toporgása láttán gondoltam, megmutatom neki, milyen érzés gyorsan siklani a jégen. úgyhogy kézen fogtam és húzni kezdtem. Nem volt egyszerű a súlyom kétszeresét magam után vonszolva még sebességet is produkálni, de azért összejött. Elég viccesen festhettünk...



Hombre azért hiányolta a konditermet és az izommunkát is, úgyhogy nem nagyon tudott ellenállni a közeli építkezés állványainak, mikor a kihalt utcán hazafelé ballagtunk esténként.






1 megjegyzés:

  1. Eszembe jutott Sampath. A történtek után tartod még a kapcsolatot Gabival? Ott dolgozok még a jóember?

    V.

    VálaszTörlés