2015. június 18., csütörtök

Harapj a kaktuszba!

2015 április

Körbejártuk a rancho-t. Nem pont olyan, mint egy magyar falu...A falusi hírmondó épülete
A kerítés legtöbb helyen kaktuszból van. Biztos védelem :) Ez az a kaktusz, ami Európában is megtalálható, csak ekkorára azért nem nő meg még Olaszország déli lejtőin sem.Szóval kaktuszból van a kerítés, nem kolbászból. Pedig, ha kolbászból lenne, meg lehetne enni. Jah, hogy így is?!?!?!

Azt már rég nem újdonság, hogy a kaktusz gyümölcse ehető. Aki járt mediterrán vagy trópusi vidéken, biztos kóstolta is. Miután művi óvatossággal eltávolítja az ember az tüskéket, belül egy kellemes ízű, apró magokkal teli gyümölcs található. Ami viszont meglepett, az az, hogy Mexikóban a kaktusz levelét is megeszik....

Hombre anyukája az udvarban tevékenykedett. Kimentem megnézni. Épp a kaktusz leveleit tisztogatta.Néztem nagyokat, hogy ezt meg minek...

Kiderült, hogy a zsenge levelekről leszedi a tüskéket, aztán felszeleteli és vízben megfőzi és mi ezt meg fogjuk enni.A kész étel állagra a főtt gombára emlékeztet, de ízre olyan, mintha főtt savanyú uborka lenne. Nekem nagyon ízlett.

Hombre anyukája olyan szép dísztálat készített a kaktuszból (itteni neve nopales) és a villásreggeli többi eleméből, hogy az poncsót és sombrerót kívánt. Sombrero mondjuk nem volt, viszont volt eredeti poncsó és még Pocahontas is csatlakozott a fényképhez Hombre egyik húga jóvoltából.


13 megjegyzés:

 1. Szóval "csak" megfőzte? Szenzációs! ( Jól vagy? )

  VálaszTörlés
 2. Helló!

  Kérdezhetek? Nézegettem a képeket, hogy "mi hiányzik"? - egy magyar faluhoz képest. Bocs, ha tök hülyeséget kérdezek: fa azért nincs, mert nagyon meleg van? Nem él ott meg semmilyen fa? Van veteményesük? ... vagy ahol kaktusz honol, ott a veteményes sem nagyon él meg? - locsolni lehetne... Nagyon kietlen az utca. Nincsenek autók, motorok, bicajosok? Hol vannak a gyerekek? Miért ilyen néptelen minden?

  Köszi :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Bocs, hogy 1 (masfel) ev utan valaszolok... Jobb keson, mint soha :D
   Nincs vetemenyes es fa sem, mert kiegne a melegben. A locsolas durva luxus lenne es foallasban csinalhatna valaki. Az utca csak este eled fel. Mexikoban a gyerekeknek nem azt mondjak, hogy "kimehesz jatszani, de sotetedesre gyere haza", hanem "ha besotetedik, kimehetsz jatszani". Nappal orulsz, ha tuleled a meleget. Tapasztaltam juniusban....

   Törlés
 3. Elraboltak Mexikóban, vagy mi ez a nagy csend?:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az ihletemet es az eletkedvemet raboltak el, de meg csak nem is Mexikoban, hanem Angliaban. De visszatert, ugyhogy a blogot is megnyitottam es kicsit kesve, de olvasom a kerdeseket es valaszolok. Bocsiii :)

   Törlés
 4. Történt valami? Kérem szépen a folytatást.
  Oriana

  VálaszTörlés
 5. Kedves "Örök Nyughatatlan"! Mikor olvashatok új bejegyzést? Ha valami baj van, elnézést a kérdésért. Köszönettel Oriana

  VálaszTörlés
 6. 1. Vagy nagyon jól érzed magad és minden szupi, 2. vagy nem, és ezért nem akarsz írni. Teljes a bizonytalanság.

  Azért Kellemes Ünnepeket!
  Esetleg egy hosszabb összefoglaló? Havonta?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia. Neked is bocs, hogy ennyi ideig nem kaptal valaszt. Meg sem nyitottam a blogot. Az osszefoglalo jo otlet, irok egyet a napokban. Boldog Karacsonyt! :D ;)

   Törlés
 7. De kár, hogy nincs folytatás. Miért? Üdvözlettel Oriana

  VálaszTörlés
 8. Tudja valaki, hogy miért nem ír az Örök Nyughatatlan? Megköszönném a választ. Oriana

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia. Neked tobbszoros bocs, mert tobb kerdesedre sem kaptal valaszt. Azert nem irtam, mert nem volt ihletem. Irok ma-holnap egy osszefoglalot. Koszi a turelmet es az aggodast :)

   Törlés