2014. május 10., szombat

Előléptetés

2014 május 7.


SZERDA

Előző nap emlegettem az előléptetést...


A Sors néha olyan csattanókat produkál... :-D


Reggel a borítékolósoknál kezdtem. Ugyanaz a munka, mint előző nap.

Az ínhüvelygyulladásom egyre rosszabb, úgyhogy kifejlesztettem egy kisujj-gyűrűsujj technikát a levelek megfogására és borítékba töltésére. Ezzel picit lassulok, de még jó lesz.

Mikor ide adták a teljesítményes lapot, kicsit meglepődtem. Felemelték az előírt óránkénti normákat egy teljesíthetetlen szintre. Lehet, hogy ez stréberkedésem miatt volt?! Bocsi mindenkinek! ^^ Úgy tűnik, itt azt szeretik, ha elérhetetlen a kitűzött cél, mert végül teljes erőbedobással is csak 80%-ra tudtam elérni az új darabszámot. Sajátságos motiválás. Ráírták a teljesítménylapra (magyarul és szláv nyelveken), hogy ha nem éred el az előírt mennyiséget, nem hívnak másnap dolgozni. Jól kiszúrnának magukkal. Borítékolhatna a 2 főnök.

A délelőtt azzal telt, hogy megpróbáltam megközelíteni az elvárást. Aztán beláttam, hogy elírták a darabszámot. A többiek sem tudták megcsinálni, csak őket ez nem is bosszantotta.

Délben kaptam egy sms-t az ügynökségtől, hogy csütörtökön 14:00 órára menjek csak dolgozni. 2-re?! Mi a fene? Én örülök, ha nem kell fél 6-kor kelnem, de nem akarok éjszakás műszakot. Lehet, hogy az ügynökség nem tudja, hogy én a matricásoknál vagyok? Azt hiszi futószalagozok? Mert azoknál van délutáni műszak. Jaj, ne! 

Mindenképp tisztázni akartam a dolgot, csak attól tartottam, hogy már így is stréber vagyok és talán épp ezért fúrnak ki és óvatosan kéne, nehogy nyavajgásnak tűnjön az érdekvédelmem.

Munkaidő vége felé odamentem a főnökhöz és megkérdeztem, meddig kell maradnom, ha délután 2-re kell jönnöm. Nem is értette. Elmondtam neki, hogy kaptam egy ilyen sms-t. Utánanéz.

Visszajön. Menjek vele, mert ez fura. Csomó munka van, miért akarná bárki, hogy ne jöjjek reggel. Bementünk a titkárnőhöz. Ő sem érti. Menjek vissza dolgozni, kideríti mi van, de tuti félreértés lesz.

Visszaülök. Egyszer csak megjelenik egy látásból ismert részlegvezető meg egy kedves, ősz hajú pasi. Menjek velük. Megyek.

Leülünk az ebédlőben.

A pasi valami felsővezető. Ő kért a First Call-tól egy angolul is tudó embert bérpapíros munkára. Az ügynökség engem javasolt, de közben kiderült, hogy én már itt vagyok és épp ma is bent vagyok. Mondta a főnök, hogy akkor majd ő megkeres és beszél velem, ne is értesítsenek. Erre a First Call küldött egy sms-t, hogy másnap ne jöjjek reggel dolgozni. Logikus. Lehet, hogy kéne nekik is valami angolul tudó ember. :-)

A pasi azzal kezdte (mosolyogva és nagyon kedvesen), hogy ő egy szörnyű főnök. Erre a részlegvezető csaj rákontrázott, hogy ő meg szörnyű felügyelő. Mondtam, hogy nem gáz, mert én meg szörnyű dolgozó vagyok :-D

Elmesélték, hogy valami bérpapírokat kell rendezgetni, és olyan embert akarnak, aki jól tud angolul, mert önállóan kell dolgozni és minden feladat különböző, és csak a megrendelőtől kapott melléklet alapján derül ki, mit kell csinálni épp. Nem teljesen vágtam, hogy kell ezt elképzelnem, de változatosabbnak hangzott, mint a borítékolás, úgyhogy felőlem jöhet. Mondtam nekik, hogy szeretnék egy próbanapot. Mondták, hogy másnap már lehet is, és ha nem tetszik, visszamehetek borítékolni, nincs harag.

Kicsit aggódtak, hogy az előző munkaköröm után színvonalon alulinak tartom ezt a munkakört. Érdekes, hogy angolszász országokban a bankban dolgozás és a menedzsmenthez közeli munkakör - még ha csak személyi asszisztens is - nagy dolognak számít. Másrészről viszont ennek ellenére nem vesznek fel sehova még adatrögzítőnek sem, úgyhogy max a munkanélküliség a színvonalon aluli. Külföldiként szerintem annyira van egyenlő esély a munkavállalásban, amennyire a törvény miatt kötelezően behazudják a cégek. Kivéve, ha takarítás, szállítás, csomagolás és egyebekről van szó. Akkor jó a külföldi is.


Szóval másnap kezdek a bérpapírosoknál.

Nem is kellett nekik 2 hét az előléptetéshez! :-D



U.I: Teljesen fel voltam dobva egész délután. Aztán hazaértem és kiderült, hogy megjavították a bojlert. Újra van meleg víz! A Sorsnak ma jó kedve volt :-)


4 megjegyzés:

  1. Na én meg itten károgok feleslegesen. Minden jó ha jó a vége, én meg gyűjtögettem ma a hasznos tanácsokat. lehet írok belőle egy bejegyzést. Ehhez a részhez
    "Külföldiként szerintem annyira van egyenlő esély a munkavállalásban, amennyire a törvény miatt kötelezően behazudják a cégek. Kivéve, ha takarítás, szállítás, csomagolás és egyebekről van szó. Akkor jó a külföldi is." még ennyit, Angliában a HR es nem nézi, milyen munkád volt Anglia előtt. Azt sem igazán, hogy milyen iskolád volt, mert messziről jött ember azt monda amit akar. Meg ugye a hatalmas túlkínálat miatt nem kell utána járnia. AZ egyik Magyar ismerősöm aki itt elvégzett egy könyvelői képzést (sok pénz és idő) most bejutott a BT-hez és kezdő fizetésnek kap 27e per év. Ebben neki több évi iskola és több ezer fontja van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a kezdet nehéz. Ha van már itteni munkatapasztalat, könnyebb az elhelyezkedés. Kár, hogy én olyan sokáig nem maradok :D

      Törlés