2012. január 28., szombat

Kis kitérő

Míg a magyarok a temetőkben terjeszkednek, a svédek benyomultak a bútorpiacra. A Poang fotel, Billy könyvespolc és Ektorp kanapé itt is teret hóditott. Felfedeztem, hogy Ohioban van egy IKEA áruház. Ki hitte volna?!
Nem is vagyunk túl messze tőle (itteni mértékkel). 

Elvileg egy 5 órás úttal térhetnénk vissza Virginiába. 2 óra alatt - ugyan másik irányban, - de az 
IKEÁban lehetünk. Nézzük meg!

Meglepetésemre az áruház PONTOSAN úgy néz ki belül, mint Magyarországon. Pontosan ugyanaz a kanapé van ugyanott kiállitva, ugyanazok a minta-lakások, pont ugyanolyan sorrendben követik egymást a bútorcsoportok. A termékek neve is többé-kevésbé ugyanaz. Egyedül a svéd mandulatorta volt más - sajnos :(
Valami okostojás kitalálta itt, hogy a csoki káros az egészségre, ezért mindenből kihagyják. Az ember nyilván úgy értette,hogy a cukortartalma miatt káros, mert maga a kakaó és a kakaóvaj nem az, de ez itt senkit nem érdekel. Kihagyják a tortából a fuj-fuj-káros csokit, és helyette dupla adag cukrot tesznek bele. No comment :-(


A shoppingolás után már tényleg ideje volt hazaindulni. Na de ha már itt vagyunk Cincinnati felé félúton (plusz 1 óra) nehogymár ne látogassuk meg. Hát rajtam nem múlik, én nem sietek :D


Viszont ha már elautózunk Cincinnatiig, plusz 20 km és Kentucky Államban vagyunk. És akkor kipipálhatok még egy államot a térképemen. Szuper! Menjünk!

Autókázás közben jött a következő ötlet: úgyis péntek van, itt a hétvége, ráérünk. Cincinnati épp 3 állam határán fekszik. Semmiből nem áll elugrani akkor már Indiana Államba sem.... :-)

És akkor már, hogy igazi látogatásnak minősüljön a kirándulás, aludjunk Indianaban. OK! Térkép elő. Melyik város legyen? Jé, van itt egy olyan, hogy Rising Sun (Felkelő Nap). De jól hangzik! Aludjunk ott!



Mint megtapasztaltuk, Rising Sun egy csendes 19-ik századi hangulatú kisváros. Majdnem minden ház 200 éves. Szépen karbantartva persze.



Találomra elindultunk a folyóparton (Ohio-folyó; túlparton Kentucky), és szinte azonnal egy 1816-ban épitett hotelre bukkantunk, melyet már eredetileg is szállodának szántak.






Vacsora után az elfogyasztott bor befolyásoló hatása alatt állva nehezen tudtam ellenállni a szobában található (dekorációs célokat szolgáló) ruha és kalap könyörgésének: fel kellett próbálnom őket :D




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése