2014. április 8., kedd

Camdeni piac


London belvárosáról még mindig nem volt kedvem turistás beszámolót írni (majd, majd, majd), de az egyik ismertebb külvárosi részbe már elmentem. És tetszett!

Camden városrész Little Hungarytól nem túl messze helyezkedik el.



Piacairól híres. Eklektikus művészpiacok, ruhák, régiségek, ékszerek, éttermek. Tiszta zsibvásár. 
Főutcájának egyedi épületei külön misét is megérnének.



A Camden Market elnevezésű piacán utcai viseleteket lehet kapni. Majdnem minden 10 GBP-be kerül. Egységáron :-)



A Camden Lock Village nevű piacon a füves nyalókától a kézműves táskákig mindenfélét beszerezhet a vásárló. Az eredeti ötletek jegyében az itt található egyik büfé kiszuperált robogókat vágott félbe és ezeken lehet ülni, amíg ebédel az ember.



A Camden Lock nevű komplexum egy sikátoros útvesztő, ahol gothic, emós és rocker cuccokat lehet kapni. Csipkés reneszánsz ruha bőrberakással, finom kidolgozású dizájner táskák, kínai selyemből készült kosztümök, szakadt, láncos csöviruhák, kézzel festett tornacipők. Művészek és egyedi gondolkodású öltözködők ruha- és kelléktára.




Turistáknak szánt üzletekben sem volt hiány. Korlátlan mennyiségben állt rendelkezésre kávésbögre, hűtőmágnes, pólók, kütyük, kisebb és nagyobb haszontalanságok, amiket szuvenyír címén rásózhatunk otthon maradt ismerőseinkre.

A városrészben - számomra megdöbbentő tényként - egy vízibusz megállóhely is van. 


Már az a gondolat, hogy Londonban hajózható illetve bármilyen vízi közlekedésre alkalmas folyó is lehet a belvároson keresztül csordogáló Temzén kívül, nekem meglepetés volt. Az, hogy szomorúfüzek vetnek árnyékot a vízen átívelő kis hidak fölé, amelyek tövében barátságos éttermek teraszán kávézgat a nép... az túltett a befogadható képzeletemen. Pedig nem ettem a zöld nyalókából :-) 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése