2014. április 23., szerda

A sheffieldi házimanó

2014 április 14.


Sokáig bírtam egy helyben. Majdnem két és fél hétig! :-)

A mehetnékem most csak országon belülre vitt, de így is közel 4 órát ültem a buszon, míg célba értem. Egy barátnőmet, aki már 7 éve él itt, látogattam meg Sheffield-ben.

Sheffield Londontól északra helyezkedik el, Manchester és Liverpool vonalában, csak tőlük keletebbre. Sheffield valaha az acélgyártása miatt volt vonzó lakóhely, de az üzem 90-es évekbeli bezárása óta csökkentek a lehetőségek. Mára átlagos kis város.

Se rét

Se mező

Se field :D


Barátnőméknek van egy fél éves whippet kutyájuk, Charlie. A whippet egy agárféle (nem tudom a magyar nevét). Kisebb, mint egy angol agár, de formára és sebességre hasonló. Vicces figura. A füle olyan, mintha állandóan szembe fújna a szél. Vagy mintha állandóan meghunyászkodna. Pedig ez utóbbit teszi a legritkábban.



Harry Potter rajongóknak ismerősnek tűnhet...


Dobby, a házimanó

Szerintem tuti, hogy erről a kutyafajtáról mintázták Dobby füleit :-)

Charlie kedvenc szórakozása, hogy kergetőzésre invitálja a két és négy lábú környezetét. Idegen kutyákkal incselkedik a parkban, hogy kergessék meg. Úgysem érik utol. A madarak meg nem egyszer kapnak szívrohamot, mikor békésen üldögélnek az üres mező közepén, Charlie meg verseny-sprinttel 100 méterről rágyorsul a célra és azelőtt ér oda a madárhoz, hogy az fel tudná fogni, honnan érkezett a meglepetés. Vicces kutya.

Másik kedvenc játéka a gyűjtögetés. Elsősorban cipőket gyűjt, de más - számára szimpatikus - tárgyak is rendszeresen a kutyakosárban kötnek ki. Elgondolkodtató egybeesés, hogy Dobby-nak egy szakadt ingen kívül csak egy pár cipő volt az öltözéke, és a történet szerint akkor szabadul fel a varázslók szolgálata alól, ha valaki saját ruhadarabot ad neki... Charlie még nem tudja, hogy a lopott cipők nem számítanak....

Charlienak különben van saját FB blogja is (katt ide).


"Dobby nem akarta megölni Harry Pottert. Dobby csak segíteni akart. Harry Potter ne legyen mérges Dobbyra."

Ártatlan, bűntudatos tekintete senkit ne tévesszen meg! Tehetséges kis manipulátor. Tudja, hogyan kell hatásosan nézni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése