2015. május 25., hétfő

Francia palacsinta


Ígértem, hogy megosztom a crepe receptjét. Íme:


Crepe receptje

Hozzávalók
  • 25 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl víz
  • 3 tojás
  • 3 ek cukor
  • 2 ek olvasztott vaj
  • kis só

Elkészítés

A recept szerint a tojásokat fel kell verni a cukorral és sóval, egy másik edényben a lisztet kikeverni a tejjel, aztán összeönteni őket. A végén kell hozzáadni a vajat és a vizet, majd egy órát állni hagyni.


Én még ezt a szimpla receptet is leegyszerűsítettem, mert nem volt robotgépem.

Elkevertem a lisztet a tejjel, hozzáadtam a cukrot, sót, tojásokat, egyenletesre kevergettem, aztán hozzáadtam a vajat és vizet. Cukorból kevesebbet tettem bele. És egy óra helyett és 1-2 napig is eltároltam a hűtőben egy tejesüvegben.

Alig különbözik a magyar palacsintától, viszont itt vajban sütik meg, így lesz igazán franciás az íze.




Töltelékként gesztenyelekvárt használtunk. Imádom, de csak Franciaországban találkoztam eddig vele.


2 megjegyzés:

  1. Nekem is favoritot volt a gesztenyelekvár, a francia sítúrákról több üveggel tértem haza, de manapság már a Tesco, Auchan polcain még választék is van belőle. Persze a korzikai Vicensini biogesztenyének nincs párja. Köszi a receptet kipróbálom!

    VálaszTörlés
  2. A nagyon fekete lötty micsoda? Kávé vagy tea esetleg? :)

    VálaszTörlés