2014. július 23., szerda

Ingyen ölelések napja

2014 július 5.

Úgy döntöttem, hogy ideje már kibújni a csigaházból és visszatérni a városias életbe a hátizsákos körökből. Rendes ruha, rendes haj, smink, pasik. A hétvégén kimozdulok és ismerkedem!

Legkézenfekvőbb megoldásként azt néztem meg először, hogy lesz-e valami érdekes CS rendezvény. Volt! Mégpedig nem is akármilyen.

A Nemzetközi Ingyen Ölelések Napja esik erre a hétvégére, és Couchsurferek is szerveznek egy találkozót. Tökéletes! Pont erre van szükségem!

Fel is regisztráltam az eseményre, ahova akkorra már 300 másik résztvevő is jelentkezett. Szép létszám lesz ez!

A Free Hugs kampány Ausztráliából indult 2004-ben, mikor egy magányos srác úgy döntött, hogy feldobja önmagát és másokat egy kis kedvességgel és öleléssel. 2006-tól nemzetközi követői is akadtak a kezdeményezésének. Mostanra világszintű a buli és július 5 lett a kijelölt nemzetközi napja.


Nagyon rákészültem, ráadásul kaptam egy személyre szóló meghívót is aznapra egy szülinapi bulira ("Láttam, hogy jössz a Free Hugs meetingre, én is ott leszek és utána szülinapi házibuli lesz nálam. Gyere el!"), de aznap reggel nyilván esnie kellett az esőnek. A CS-es találkozó délután 2-tól 6-ig volt meghirdetve. Hááát. De esőben?! Úgy 2-ig hezitáltam rajta, aztán győzött a mehetnék és felkerekedtem. A buszjegyet úgyis meg kell vennem az esti házibuli miatt, akkor már inkább megnézem az ölelgetősdit is. Hátha épp eláll majd az eső, mire odaérek.

Négyre értem oda. Már csak szemerkélt az eső, aztán el is állt.



Kábé 20 couchsurfer volt még/már ott, táblákkal a kezükben. Azonnal csatlakoztam és kaptam egy táblát. 

A főszervező és az újonc
Vicces kis rendezvény volt. Jöttek-mentek a járókelők, némelyek a tábláink láttán azonnal jöttek a potya ölelésért, mások csak mosolyogtak. Volt, akihez mi mentünk oda ölelést ajánlva. Eleinte elég szégyellős voltam, mert hát mégiscsak vadidegenek aurájába kell belépni és ők is belépnek az én személyes terembe, meg különben is fel kell itten ajánlkozni és ha nemet mondanak, az furán jön le, de aztán belerázódtam. Ölelést kapni jó és adni is. Aki nem kér belőle, az annak a baja :-)



Este 6-kor a fő szervező srác, aki évek óta lelkes rajongója az ingyen öleléseknek, csinált egy sóbálványos videót is rólunk. Három percig álltunk mozdulatlanul abban a pózban, amiben a 6 órai harangszó ért minket. Ez kicsit látványosabb volt, mint a kaotikus futkosás és tömeges ölelkezések. Az egyik járókelő ki is használta a lehetőséget és minden sóbálványhoz odaszaladt szépen sorban egy potya ölelésért. Ez rajta van a videón, ami itt meg is nézhető. Az utolsó percet érdemes csak megnézni, mert különben hosszú és unalmas.

Hármas ölelés. Háttérben meg a rendőr sem marad ki

Biciklis ölelés csoportosan


A rendezvény után az ott maradt 15 résztvevővel még söröztünk egyet, aztán egy jópofa svéd srác kíséretében átballagtam a szülinapi buliba.


Az ölelős brigád


2 megjegyzés:

  1. Na és a legizgibb? Sikerült vmi normális pasira szert tenned? :)

    VálaszTörlés
  2. Jaj, normálisat én nem is kerestem! ;) Az örültekre bukom :D Meg különben tartom magam a blog álszent és prűd stílusához és a pasiügyeimről sosem írok nyíltan. Lehet találgatni... ;))

    VálaszTörlés