2014. december 27., szombat

Fáncsi pancsi

2014 november 16.


Szigettúránk utolsó állomása a Pinnawela Elefánt Árvaház volt, ahol árván maradt elefántokat nevelnek állami támogatással.

A parkban kb 70 elefánt él. Különböző korúak és hátterűek.A belépőjeggyel, ami 2500 rúpia (25 dollár) a parkot, az elefánt fürdetést és az elefántbébi-etetést lehet megnézni. Az elefántok szinte teljesen szabadok a parkban, lehet köztük sétálgatni, csak a nagyobbak (veszélyesebbek?) vannak lánccal korlátozva. Nagy számú személyzet felügyeli a biztonságot és az extra pénzbevételt. Ha az ember túl közel megy valamelyik elefánthoz egy fénykép reményében, a helyi alkalmazott már ott is van a markát tartva. Ha a turista jelzi, hogy nem akar külön fizetni, már terelik is el az elefántot. A 25 dolláros belépő mellett ez nekem elég barátságtalan viselkedésnek tűnt. Nyilván extrát kell fizetni, ha az ember fel akar ülni egy elefántra vagy szelfit akar vele csinálni, de ha csak közelében akar valaki egy fényképet, miért kell azonnal pénzéhesen morogni?Az elefánt fürdetés azért jópofa dolog volt.

Leterelték az elefántokat a folyóra, akik boldogan vetették magukat a vízbe.


Kicsit haverkodtam az elefánttal, és már szaladt is a pénzszedő köcsögElég sokáig nézegettük az elefántokat, csináltam pár videót is.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése