2013. január 14., hétfő

Macskalottó

Kaptunk egy macskát. Kölcsön.
Még Karácsony előtt.

A ház egyik korábbi lakója, aki pár hónapja hagyta el a fedélzetet és most néhány kilométerrel odébb lakik, Franciaországba utazott az ünnepekre. Macskáját meg ránk hagyta arra a két hétre.

Azt az apró információt, miszerint macskája vemhes és a nálunk töltött 2 héten belül várható az égi áldás, majdnem elfelejtette közölni. Konkrétan, ha nem kérdezek rá - a macska hasát látva, - hogy terhes-e, nem is említi.

Szegény macsek. Idegen környezet, idegen emberek, ráadásul a házban már van egy macskánk. Biztos nem lesz könnyű biztonságos fészket találnia, ahol szülhet. De biztos keresni fog. Szóval mostantól csukjuk a szekrényeket, fiókokat, szobákat. Azért persze mindenkinek jobb lenne, ha megvárná, míg hazaér a gazdája, és csak utána ellene. Mikor is jön haza a srác? Január első hetében. És vajon mikor ellik a macska? Négyen négy félét tippelünk. Na, kíváncsiak leszünk, kinek a tippje jön be.

Naponta figyeljük a macska hasát. Nehogy váratlan meglepetés érjen. Csukjuk a szekrényeket, elpakoljuk a féltettebb cuccokat, amit a macska fészeknek tekinthet. Jó lenne tudni, hol van a legjobb hely az ellésre - macskaszemmel. Gyanúsan sokat tartózkodik Charles szobájában. Ketten is arra tippelünk, hogy ott fog szülni. Egyéb tippek a kanapé a teraszon és az udvaron valami rejtekhely.

Már csak az a kérdés, hány kölyke lesz. Nem túl nagy macska, meg elég fiatal is. Többen 4 darabra fogadnak. Én megkockáztatom az 5-öt. Valaki még a 6-ra is mer fogadni.

Lassan érdemes lesz a tippeket táblázatban vezetni.

Ez a tippelés egész jó szórakozás. Elkezdünk mindenre tippelni. Esni fog-e az eső a szilveszteri bulin? Ki lesz az első vendég, aki betoppan? Látunk-e aznap delfint a teraszról?

Felmerül az ötlet, hogy egy nagy iskolai táblát rakunk a teraszra és azon vezetjük a tippeléseket. Meg a kártya győzelmeket. Meg a darts eredményeket (időközben vettünk egy darts táblát a kártyázás pótlására).



Dátum:
Hely :
Darab :
Lionel
Dec. 27. 
Charles szobája
4
Én
Dec 28. 
Charles szobája
5
Charles
Dec 31. 

3
Vivien
Jan 3.
Charles szobája
4


A macska végül január 3-án ellett meg. Charles ruhásszekrényében (alsó polc, cipők). 4 kölyke lett. Ezzel Vivien az abszolút, minden kategóriás győztes.



A macsek gazdája mellesleg éppen fél órával a nagy esemény UTÁN érkezett meg, hogy elvigye kedvencét. Fél órával. Mekkora lúzerség már! : D


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése