2014. augusztus 13., szerda

Kiköltözés. Beköltözés. Elköltözés.



Időközben megint költöztem. Öcsémhez ugye csak átmenetileg mentem, amíg költözhető lesz az új lakás. Az új lakásban a szobám akkora, mint az öcsém ágya. Kétszer két méter. Elfér benne egy ágy és egy szekrény. Én már alig.



Ebben a lakásban két magyar srác és egy magyar lány lakott az angol barátjával. Az egyik srác hamarosan elköltözött, így a szoba szabaddá vált a német lányok (volt lakótársaim) számára is, akik a köztes időben szintén erre-arra lakva várták a költözést.

A lakás szép volt és tiszta, de a szobám nem épp az a méret, amiben hosszabb távon el tudtam volna képzelni az életemet. Ráadásul ekkoriban kezdtem el besokallni a török étteremben is, így se lakás, se munka címszóval egyre töbet foglalkoztatott (megint) a gondolat, hogy lelépjek ebből az országból.

Otthonról meg közben kaptam egy hírlevelet egy borász képző iskolából, ahová még évekkel ezelőtt jelentkeztem, mikkor épp somelier akartam lenni, hogy kiscsoportos, intenzív tanfolyamot indítanak kedvező áron. A kis létszám miatt gyorsan kellett dönteni, érdekel-e. Érdekel. Legalább van indokom itthagyni Londont. És ha már hazamegyek, nem is nagyon kéne Londonba visszajönni. Angliába még érdemes lenne, ha másért nem, a jogsim angolra cserélése miatt (mert akor nem kell 5 évente újítgatni), de akkor már biztosan nem Londonba jönnék, hanem valami szép kisvárosba, esetleg Skóciába. Hacsak nem találok valami sokkal érdekesebb lehetőséget más országan, lehetőleg másik kontinensen...

A budapesti repjegyeket megnézve kicsit csökkent a magabiztosságom. Másfél millió magyar lakik Londonban, állandóan jön-megy valaki Magyarországra, alig lehet repjegyet találni, ami van, az meg sokkal többe került, mint amennyit ér.

Viszont Franciaország és Belgium itt van a sarkon és onnan biztos kevesebben utaznak Budapestre. Megnéztem a repjegyeket onnan is. Belgium nyert. Brüsszelbe ezer éve el akartam menni, mert a hiányzó pipa az Európa térképen elcsúfította a bejárt országaim listáját. Ráadásul tudom, hogy olcsó buszjáratok mennek naponta többször és csak pár óra az út. Így végülis megvettem a repjegyemet augusztus 19-re Brüsszel-Budapest viszonylatban és a buszjegyemet augusztus 17-re a London-Brüsszel távra. A brüsszeli reptéri transzferrel (ami majdnem annyiba kerül, mint a repjegy illetve a buszjegy) együtt is kevesebbe kerül a hazautam, mintha Londonból vettem volna meg a közvetlen járatot.

Csak egy pár kilós hátizsák lesz nálam, a többi cuccot meg hazaküldöm futárral. 

Szóval érkezem...
 

2 megjegyzés: