2014. november 8., szombat

Dzsungel Bícs

2014 október 19.


Sri Lanka déli részén vannak az ország legszebb strandjai.

Az egyik ilyen a Jungle Beach.

Úton a strandra, kilátás a hegyről


Az Unawatuna-öböl őserdővel határolt tengerpartjára a dzsungelen keresztül lehet lesétálni. A part homokos, a hullámok szelídebbek, mint az öböl más részein, nincsenek éttermek (csak egy) és árusok, csak dzsungel, napágyak és majmok.



Sri Lankán többféle majom él. A mi kertünkben fekete majmok laknak. Ők nem jönnek emberek közé, csak elvannak a fákon. Vannak az Ázsiából ismert barna majmok is a szigeten. Ezek lopnak. Lejönnek az emberek közé és viszik, ami mozdítható.

A Jungle Beach-en is barna majmok vannak, úgyhogy nem is nagyon szabad felügyelet nélkül hagyni a cuccokat, főleg azt, ami csillog.

Erre a strandra kevés turista jár, mert lusták lesétálni. Főleg a helyiek töltik itt a szabadidejüket.

Vidám élvetemetés szingaléz módra

...opcionális vízbefojtással

A tengerparton található egyetlen kis étterem kínálatában szendvicsek, frissen facsart gyümölcslevek és frissen fogott tenger gyümölcsei szerepelnek.

Délután, mikor hazafelé indultunk, megálltunk a dombtetőn megnézni a Japán templomot, ami onnan kapta a nevét, hogy a 2004-es cunami után japán adományokból épült.




A szentély után belefutottunk egy kisebb helyi társaságba, akik a parkolóban éppen rögtönzött táncos-zenés show műsorral szórakoztatták magukat. Akármerre járnak a szingalézek, valahogy mindig épp van náluk egy dob és egy kis partyhangulat...



Miután kiszórakozta magát a 7 fős társaság, mindannyian felpattantak az ott álló tuctuc-ra, - ami elvileg 3 személyes és már ült benne valaki - és vigyorogva, integetve elszáguldottak.

Pattogatott kukorica helyett királykókusz jár az előadáshoz


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése