2015. április 28., kedd

Házibuli dán palacsintával

2015 március 7.


Ismét a kanapészörf dobta fel a napunkat. Egy dán srác hirdette meg, hogy szombat este dán jellegű palacsintát fog sütni és mindenkit szívesen lát. A címet csak privát üzenetben lehetett megtudni, mert a létszám limitált volt. Maximum 30 főt akart meghívni. Szerencsére mi épp belefértünk a keretbe.

Szombat este meg is jelentünk a helyszínen.

Nem kicsit lepődtünk meg, mikor a lakásba belépve egy nagyjából 100 fős tömegnyomorba toppantunk. Ennyit a korlátozott létszámról? Kiderült, hogy a dán srác csak vendégeskedik a helybeli lakos ázsiai lánynál, és a lány felajánlotta a lakást a party céljára, de a szomszédokra és a lakás épségére való tekintettel 30 főnél többet nem akart vendégül látni. Úgy tűnt viszont, hogy a cím korlátozott megosztása ellenére az ingyen palacsinta ígérete olyan hatással volt a nizzai kanapészörfösök tömegére, mint sárga póló a muslicákra. 

A csoportképre is csak kisebb csapatokban fértünk fel


Alig lehetett megmozdulni a lakásban. Minden vendég hozott valami italt vagy rágcsálnivalót, így nem jelentett nagy problémát, hogy a palacsinta lassan készült és nem is volt garantált, hogy mindenkinek jut majd. Csomó étel és ital volt, viszont poharat szerezni csak nagy leleményességgel és pofátlansággal tudott az ember. Amint valaki felügyelet nélkül hagyott egy poharat vagy bögrét, valaki más máris lecsapott rá.

Palacsintához jutni is leleménnyel lehetett csak. A lelemény ebben az esetben azt jelentette, hogy önkéntes kuktának állt az ember. Közel a tűzhöz. Mire észbe kaptam, Hombre már a serpenyő mellett állt és a háziakkal nagy összhangban sütötte a palacsintákat. Beálltam én is a palacsintakenők csapatába. Gyártottuk a palacsintát nagy üzemben, kentük nutellával és spekulaas krémmel, küldtük tányéron a tömegbe. Persze csak miután alaposan levámoltuk.

A dán srác ekkor már magunkra hagyott minket és elment, hogy élvezze az általa szervezett partyt. Egy idő után én is lepattantam és mentem ismerkedni.

Valamikor 11 táján elérkezett a távozás ideje, ugyanis a szomszéd akkor már harmadszor jött át fenyegetőzve a zaj miatt. Mielőtt nagyobb botrány adódott volna, mi le is léptünk, kihagyva ezzel a beharangozott csapatos bárlátogatást. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése