2011. október 30., vasárnap

Időjárás képekben

Szerda reggel, Miami.
Szikrázó napsütés, 28 fok, olvad rólam a ruha.
Tömegközlekedem, 10 fok a buszon, megfagyok.


(Mellesleg majdnem lekésem a repülőt, a buszmegállóban szembesülök a ténnyel, hogy a 10 perces távolságot a reptérig a busz 40 perc alatt teszi meg, már alapból késében vagyok, be fogják zárni a check-in-t, taxi meg sehol, telefonon nem tudok hivni, mellesleg igy 2 dollár helyett 20-ba fog kerülni a transzfer és mindez azért, mert indulás előtt/helyett még gyorsan felugrottam a netre...)

Este Charlston (WV) zuhog az eső, 15 fok, alig várom, hogy leülhessek a kandalló elé. Tényleg eljöttem Miamiból EZÉRT?!?!?! :)

Másnap Ohio, Columbus. Még mindig eső, de legalább a láz jól melegit: a légkondi és az időjárás-különbség megtette hatását...
Torokgyulladás lázzal és náthával fűszerezve.
A következő napot nagyjából végigalszom.

Péntek, Pittsburg, Pennsylvania.


Eső. Reggel jót mulatok a "Miért jó magyarnak lenni" e-mailen, különösen azon a részen, hogy mindent a magyarok találtak fel, vagy legalábbis közünk van hozzá, majd rövid látogatást teszek a helyi különlegességnek számitó pittsburg-i siklónál, ami szerkezetében teljesen a budavári siklót idézi, és micsoda meglepetés: a tervező-kivitelezője Budapesten született és 1846-ban emigrált. LOL.

Este végre feltűnik az első New York tábla az autópályán.




Péntek, New Jersey (New York előszobája), havazást igérnek, pánikban a város. Egy kis hó miatt?!
Délután 2-kor elkezd szállingózni a hó. 6-kor már 20 cm, fák dőlnek az utakra a hó súlya alatt, leáll a vonatközlekedés, nem működnek a jelzőlámpák, káosz az utakon, New Jersey több városrészében megszűnik az áramszolgálatás, áram nélkül se telefon, se internet, se fűtés, se elektromos ajtók (LOL). Este 10-re Rockaway városrészben sötétbe borul a Hilton Hotel, a távozó vendégeknek a személyzet segit felfesziteni az ajtót egy elemlámpa fényénél (LOL).




Szombat reggel.
Siparadicsomi állapotok: verőfényes napsütés, tiszta égbolt, kellemesen friss levegő,  ropogós hó mindenfelé.



Na, ezért megérte éjjel elemlámpa fényénél mosakodni :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése