2011. november 13., vasárnap

Vadlovak közt

Gary programmal készült a hétvégére: menjünk el az Assateague Szigetre, ahol szabadon élnek vad pónik. Menjünk! Irány kelet, át egy több kilométeres hidon, érkezés egy szigetre, ahonnan autózás tovább egy másik szigetre.

Hid a semmibe

A sziget egy rezervátum-szerűség, ahol szabadon kószálnak a vadlovak, és mindenhol táblák jelzik,hogy a lovak rúgnak, harapnak, támadnak.  Kisebb vagyon kifizetése után lehetőség van arra, hogy a kijelölt utat elhagyva a tengerparti homokban autókázzon az ember. Ehhez kötelező felszerelésként rendelkezni kell 4 kerék meghajtású autóval, vontató lánccal és ásóval (ez utóbbi akkor is jól jön, ha nem akad el az autó a homokban, de meg akarsz szabadulni az útitársadtól... Bár amilyen szél volt, percek alatt betemette a keréknyomokat, szóval elég lett volna simán otthagyni egymás tetemét, a szél meg elvégzi a piszkos munkát. Na, de ne térjünk el a tárgytól!).


Gary megszabadult tehát egy kisebb vagyontól és már száguldottunk is a homokban. Kipróbáltuk 2 kerék meghajtással is. Felejtő. Csak fúrtuk le magunkat a homokba. 4 kerékkel viszont úgy siklott az autó, mint a normál úttesten. Élmény volt vezetni! 60 km/órával bele a tengerbe, felcsap a viz a tetőig, reppennek a sirályok és a pelikánok, és ha elég gyorsan visszafordulsz a süppedő, nedves homokról, még az ásót sem kell elővenni :)



Egyetlen hátránya az volt ennek a mókának, hogy az autó 42.6 litert fogyasztott 100 km-es átlagon a homok miatt. Ez önmagában nem nagy tragédia (itteni benzinárak mellett), a vicces az volt, hogy ezt csak akkor vettük észre, mikor a sziget legtávolabbi csücskén voltunk, 34 km-re a bejárattól, a tankban viszont már csak 30 km-re való benzin volt... Eléggé LOL lett volna benzin után kutyagolni a homokban... Szerencsére - mint minden autó - ez is el volt látva hülyék elleni védelemmel, igy a 30 km letelte után még 15-öt gurultunk. Épp ennyire volt az első benzinkút. Hurrá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése