2011. december 5., hétfő

Suit up!

Vagy "Öltözz ki!" - ahogy Barney a magyar verzióban mondaná.

Szombat. A múltkori potluckon megismert algér csajszival (Ramla) annyira egy hullámhosszon voltunk, hogy megivott egy szulinapi buliba szombatra. Annyit tudok a dologról, hogy egy hotel a helyszin. Érdekes. Buli egy hotelben? Este fél 11-es kezdettel? Megnézem a hotel honlapját: rendes hotel, nem vmi diszkó álneve. Milyen buli lesz ez?!
Remélem, nem lesz vmi horribilis beelépő. Szerencsére nem volt. Egyáltalán semmilyen. Mindig állnak ajtónállók a kluboknál, de mindig csak a személyiket ellenőrzik. Itt ugyanis 21 éves kor alatt nincs éjszakai bulizás. Mekkora szivás nekik! Én 21 éves koromra szinte leszoktam a bulizásról anno.
A hely tök kultúrált, nincs tömeg, szokás szerint füst sincs (itt minden zárt helyiségben tilos a dohányzás - nem kis örömömre). Ja, és a ruhatár is ingyenes. Más itt az üzleti szemlélet.
Rátalálok Ramlára, aki a barátnőivel koktélozgat. Ahogy látom, alulöltöztem az eseményt. Minden lány koktélruhában, a pasik meg öltönyben. Farmer sehol. Mondjuk rajtam sem az van (tanulva ugyebár egy korábbi esetemből, nem nagyon járok farmerben azóta). Nem egyszerű ruhákat látok! Designerek extrém cuccai, olyan ruhák, amilyeneket otthon nem buliba hordunk. Max esküvőre vagy fogadásra. Bár ahhoz meg túl rövidek és nyitottak. A pasikon meg még nyakkendő is van. Barney büszke lenne rájuk... :D
Bemutatkozunk egymásnak a lányokkal. Blablabla, nice to meet you. Zrkbrkt, nice to meet you. Hrampampam, nice meet you. Rohadt hangos a zene, nem hallok semmit. A csajok jó fejek, próbálnak beszélgetni, én meg semmit nem hallok. Asszem nem sok részletet fogok megosztani róluk a blogban :)
Elballagok a bárpulthoz. Legalább addig sem kell ismételgetnem, hogy: Sajnálom, nem hallottam, mit mondtál. Megismételnéd?
A koktélok általában egységárban vannak. A legtöbb bárban 16 USD egy koktél. Bármelyik. Itt is annyi. Jellemzően 3/4-ig töltik alkohollal, és kicsit feldobják jéggel meg alkoholmentes itallal. Az otthoni koktélválaszték felejtő. Max 10 koktélből lehet választani, de az átlag inkább 5.
Alkoholtűrő képességemet és takarékossági szempontokat figyelembe véve egy sima kólát kérek. Először nem is érti a pultos. Alkoholmentes italok nem is szerepelnek a kinálatban. Kólát is csak azért tartanak, mert azzal higitják a whiskeyt. Erre még korábbi éjszakai kalandjaim során jöttem rá. Ennek szellemében a kóla ára rugalmas. A pultostól függ. Jelen esetben 5 dollárból megúszom.
Borzasztó a zene. Elektronikus izé. Én erre se nem tudok, se nem szeretek táncolni. Látom, a lányok már nem szomjasak. Az egyikük épp a biztonsági őrt próbálja táncra birni. Kééész van :D Időközben megtudtam, hogy ő például ausztrál és 2 éve él itt és az Ausztrál Nagykövetségen dolgozik. Nem rossz meló. Ha belegondolok, milyen feszitett a munkatempója a Magyar Nagykövetségnek... Magyar ÉS amerikai ünnepeken zárva tartanak. Korlátozott időben elérhetőek, és ha végre eléred őket, akkor sem tudnak segiteni. Mondjuk, legalább kedvesen ráznak le. Ezt is kell értékelni :)
Kicsit rángatózom, mintha táncolnék, aztán újra eliszkolok a bárpulthoz. Most aztán leiszom magam! Kólával. Jó estém van, a második kólát ingyen kapom. Még kibirok itt egy fél órát, aztán lelépek. Nem nekem való ez a zene itt. Már másfél órája "bulizom". Nem kell túlzásokba esni :D

Hajnali 1-re már otthon is vagyok. Hosszú éjszaka volt, megint jól kirúgtam a hámból :D
Nem hivatkozhatok a koromra, mert Ramla idősebb nálam, aztán mégis mekkora party-arc.
Viszont az erőfeszitésem, hogy ébren kibirjam a bulit, igazán hatásos volt. Az indulás előtt ivott kávé és a 2 kóla szuper jól hat: hajnali 4-ig pörgök.

Alvás nincs, de legalább megtervezem a karácsonyi utazásomat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése