2011. december 27., kedd

Honduras - 1.nap

Végre a repülőn!
Pár óra út után a repülő ablakából már látni lehetett Honduras tengerpartját. Smaragdzöld tenger, apró szigetek. Ide el kell majd mennünk!


Érkezés, reptér, ingyenes térképek begyűjtése, (kapunk egy ingyenes útikönyvet is), autóbérlés, nyomás!


Úgy 2 és fél órányi tökölődés (avagy autóbérlés spanyolosan) módra, elhagyjuk a repteret. San Pedro Sula, ahol a repterünk van, az ország gazdasági központja. A városnézést az utolsó napra hagyjuk. Első úticél Tela, ahol állitólag a legszebb tengerpartok vannak. Útközben autóból fotózás: lepukkant házikók, út mellett kószáló tehenek, kecskék, kétkerekű ócska szekerek, szegénység, óriási pálmaligetek, gyönyörű táj. Guatemalára emlékeztet.


Megállunk egy útszéli árusnál mini banánt venni. Imádom. Semmi köze a kényszerérett Európába szállitott rokonaihoz.


Megérkezünk Telába. Koszos város, koszos tengerpart. Úgy döntünk, nem maradunk, inkább továbbutazunk La Ceibába.
La Ceiba környékén több a látnivaló, onnan lehet eljutni a szigetekre is.
Útközben mindenhol rendőrök állitják meg a forgalmat. Félelmetes. Olyanokat hallottam, hogy Dél-Amerikában ilyenkor simán kirabolják az embert. Minket egyszer sem állitanak meg. Utólag megtudtuk, hogy a turistákat nem piszkálják, mert az ország bevételének nagy része a turizmusból származik.
Este érkezünk La Ceiba körzetébe, ahol kedélyes 3 órát töltünk a forgalmi dugóban álldogállva: egy teherautó felborult és csak 1 darab út van a környéken. Az, amin állunk.
Amint kikerülünk a dugóból, megállunk az első útszéli hotelnél. Tiszta, szép, kulturált. Még medencéje is van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése