2014. február 14., péntek

Árnyalatok


2014 február 10.

Olvasok egy könyvet. A szürke 50 árnyalata. Amerikában bestseller volt pár éve.
Kicsit beteg meg enyhén pronográfiába hajló, de alapvetően egy romantikus történet. 
A főszereplő srác 27 éves és multimilliárdos. Saját helikoptere van, meg hasonlók. 

Szerintem normális ember ennyi idősen még azt sem pontosan döntötte el, hogy felhagyjon-e a bulizással és elkezdjen-e komoly munkahely után nézni, azt meg végképp nem határozta el, hogy mi lesz, ha nagy (ennél nagyobb) lesz, nemhogy ekkorra már befutott üzletember legyen minden földi jóval körülvéve. Szóval ez a romantikus leányálom része a sztorinak. Tudjuk, hogy a szürke hétköznapokban ilyen nincs. Vagy, ha van is évtizedenként egy-kettő, az nem jön szembe velünk az utcán.


Volt az olimpia nézős társaságban egy nagyon csendes srác. Udvarias, barátságos, de nem a társaság középpontja. Mondjuk a Nagypofa mellett egyébként is nehéz volt labdába rúgni.

Másnap reggel kaptam egy CS meghívót a sráctól. Rémlett, hogy szóba került előző este, hogy ő is szeretne feljelentkezni a CS oldalára, de nem hittem, hogy ilyen hatékony és kezdeményező.

A CS profilját megnézve nem kicsit esett le az állam. A szerénynek, visszahúzódónak látszó srác megdöntött valami vadászrepülőgépes átfordulásos rekordot (52 fordulat), túlélt egy repülő és egy hajószerencsétlenséget, és valami saját cége is van. Micsoda rejtélyes ember!
Persze elfogadtam a meghívást.


A lakcíme alapján a belváros belvárosának belvárosában, az Opera környékén, a luxuskikötőben lakik. Nem külváros?! El se hiszem, hogy ilyen is jut nekem :-D

Megérkeztem a címre a megbeszélt időpontban. Mondta a srác, hogy késő estig dolgozik, de hagyott ott nekem kulcsot. A helyszín alapján arra tippelek, hogy a kulcs a recepción fog várni. És valóban. Van recepció. Belépés csak engedéllyel, chipkártyával.

A lakás a kikötő egyik lakóparkká átalakított mólójában található. Belső 2 szintes lakások erkéllyel és terasszal. A teraszok előtt parkolnak a jachtok. A ház folyosólyán süppedős szőnyeg. Mint egy 4-5 csillagos szálloda emeletén. Természetesen van fűtött úszómedence és szauna is.





Meg sem lepődöm, mikor a lakásba belépve nehéz márványasztallal és egész falat borító, beépített borhűtővel találom szemben magam. Gyorsan megszámolom. Saccra 360 palack bor sorakozik a bor típusának megfelelő hűmérsékletre behűtve. A terasz nagyobb, mint a pesti lakásom és mellette, mint egy jó kutya, ott ringatózik pórázon egy jacht.

Íme a szürke hétköznapok egy másik árnyalata...

És a poén: A srác 28 éves...


Az miért van, hogy épp, amikor próbálom meghúzni a realitás határát és megállapítom, hogy ugyan az életben minden lehetséges, de azért talán ez a könyvbeli srác mégis csak valószerűtlen, akkor alig egy nappal később a Sors manifesztálja előttem kételkedésem tárgyát?



4 megjegyzés:

  1. És vörösfalú játszószobája nincs? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. annyira nem melyult el a baratsagunk h ez kideruljon :)

      Törlés
  2. Vagyont, anyagi jólétet elérni is lehet, de bele is lehet szülteni mindebbe. Meg aztán ne feledkezzünk el a lottóról, pókerről és társaikról :-D
    Fürödj meg te is most egy kicsit a luxusban :-)

    VálaszTörlés
  3. Óh, most kicsit irigyellek, pár napot eltöltenék ott, hogy aztán újra itt legyek, feltöltődve.:) Élvezd! Én meg veszek egy lottót.:) Mint tudjuk a pénz nem boldogít, de honnan tudjuk, ha ki sem próbáltuk?

    VálaszTörlés