2013. május 3., péntek

A főváros


A stoppolással szerzett népszerűségen felbuzdulva elhatároztuk, hogy a fővárosba is autóstoppal megyünk.

Vientiane már csak 4 óra Vangviengből. Simán megjárjuk egy nap alatt.

Megint mázlink volt persze. Alig 1 óra alatt felvettek minket. Ráadásul megint olyanok, akik a végállomásig szállítottak. Milyen mázlisták vagyunk már!

Vientiane, a főváros nem egy szép város, és még drága is. Épp a duplája a szállások ára, és ezek még a legolcsóbbak. Nem is maradunk sokáig, csak amíg kitaláljuk, hogy hogyan megyünk tovább másnap. Persze lenne mit nézni a városban s, mert itt található Laosz szimbóluma, egy stupa, meg pár érdekes műemlék is, de a melegre való tekintettel (kánikula!) mérsékelten érdeklődtünk a kulturális látnivalók iránt. A szimbólumot egyébként is ezerszer láttuk már. Rá van nyomtatva minden bankjegyre. : )




Miután nekem már pár napja rendetlenkedett a gyomrom, és Ana sem volt túl jól, úgy döntöttünk, hogy a következő 11 órás útszakaszt busszal tesszük meg. Stoppolással lehet, hogy 2 nap lenne, és akkor az ország déli részére nem maradna idő az esküvő előtt. Meg nem akarunk máshol már megállni. Igaz, hogy Laosz középső része is nagyon érdekes és rusztikus, de valamit valamiért alapon ezt most kihagyjuk.

Egész tűrhető áron voltak a buszjegyek is, és ha éjszaka utazunk, megspórolunk egy szállást is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése