2013. október 12., szombat

Bank félsziget

2013 október 5-6.


Camille is befutott Christchurch-be.

Veronikáékról kiderült, hogy nagyon jó fejek és annyira jól kijöttünk egymással, hogy maradhattam a hétvégére is, pedig nem volt több matrac. Veronika felajánlott egy hálózsákot meg egy kempingmatracot, de megemlítette, hogy előző este egy német srác aludt a hálózsákban, és azóta nem volt kimosva. Ha megfelel így is, alhatok benne. Mivel kellemes illata volt, teljesen boldog voltam vele :)

Veronika a barátjával, Jirkával és egy másik cseh sráccal, Karellal lakik együtt. Van egy francia lakótársuk is, de ő nem nagyon vett részt a programokban.

Az ember nem is gondolná, milyen sokat számít hosszú utazás alatt az, hogy hasonló kultúrkörből érkező emberek veszik körül. Amikor reggelinél sajt, vaj, kenyér és paradicsom került az asztalra, és senki nem kérdezte meg, kérek-e mogyoróvajat vagy lekvárt, vagy neadjisten élesztőkrémet (az ilyen helyi, kenyérre kenhető borzalom), hirtelen rájöttem, hogy otthon vagyok ezekkel az emberekkel. Olyan komfortos érzés volt!

Este grilleztünk a kertben, és olyan hideg volt, hogy mindenki a grill körül tobzódott, másnap reggel meg kisütött a nap és a kertben reggeliztünk, mintha nyár lenne.




A jó időre való tekintettel elkirándultunk a Bank Peninsulára, amit én Bank-félszigetnek fordítok, de lehet, hogy Pad-félsziget. Nem is tudom, minek fordítom le egyáltalán...

A félszigeten van főút is, ami az egyetlen városba, Akaroába vezet, de persze mi a hegygerincen zötykölődtünk inkább a panoráma úton. Nem bántuk meg...






Akaroa egy francia kisváros, francia zászlókkal, francia ételekkel és francia turistákkal.



És furcsán viselkedő sirályokkal...

Mihez állnak ezek sorba?!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése