2013. november 12., kedd

Óvodás hastáncosok

2013 november 2.


Thomas teraszáról kiválóan lehetett hallani az egész napos rögbi meccseket és a hozzá tartozó zenét, úgyhogy nem éreztem a motivációt arra, hogy személyesen is tiszteletemet tegyem a rendezvényen. Pedig biztos érdekes volt, mert ilyenkor a nézők vad öltözékekben jelennek meg és a szervezők díjakat is osztogatnak a legjobb kosztümös rajongóknak. Volt ott minden, ahogy a vasárnapi újságból láttam később: szexi párduclányok, tiszta kékre festett Avatar, vicces jelmezek, furcsa egyenruhák.


Szóval biztos jó képeket lehetett volna csinálni, csak senki nem akart velem lejönni, egyedül meg lúzernek tűnt. Főleg, hogy a csapatokat sem ismertem.


A csütörtök estétől szombat estig tartó rögbi-őrület helyett szombat reggel inkább a helyi piacra látogattam el. Helyi zöldségeket és gyümölcsöket lehet ott kapni (milyen meglepő, haha), meg ajándéktárgyakat, és persze kaját, kaját, kaját. A kiwik is meg a maorik is imádnak enni.




A piac annyira turisztikus volt, hogy még egy színpad is állt ott, ahol tánc show-t adtak elő. És adományokat gyűjtöttek jótékony célokra. Meg bemondták a heti (turista) esküvőket. Volt egy pár.


A táncot a helyi hagyományőrző csoportok egyike adta elő. A lányok legfiatalabbika 3-4 éves volt, a legidősebb 11-12. Úgy rázták a hátsójukat még a legkisebbek is, hogy tátva maradt a szám. Ha ennyi idősen így nyomják, milyenek lesznek 18 évesen?!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése