2013. november 16., szombat

Szigettúra

2013 november 4.


Pár napja befutott Rarotongára CS barátnőm is Wellingtonból. Clare, akinél még szeptemberben szálltam meg, a szüleivel jött át egy hétre nyaralni. Még anno Wellingtonban meghívott, hogy ha majd úgyis egy időben leszünk a Cook-szigeteken, látogassam meg őket és lakhatok is náluk pár napig.

Délután átköltöztem hozzájuk.

Clare apja első ránézésre egy nagyon idős embernek látszik. Sovány, hajlott a háta és szavát sem hallani. Ehhez képest ő volt az, akivel végül elmentem a szigetet átszelő kirándulásra. Clare és az anyja inkább a kávézást választották a 4 órás túra helyett.

Rarotongán nincs túl sok extrém természeti látnivaló. A többi, északabbi szigeten szebb helyek is vannak. Amit viszont sok turista megtesz, az a "cross island treck", ami a sziget északi oldaláról a délire halad át a központi hegyen keresztül.



A 4 órás túra viszonylag könnyű, de azért kell hozzá egy kis gyakorlat és jó kondi. Néhány helyen kötélhágcsókkal kel felhúzódzkodni, máshol meg fél órás majdnem függőleges kapaszkodón kell felmászni. De a látvány miatt megéri. Dzsungel és fenyves, patakok és vízesések váltakoznak útközben.



A hegytetőről be lehet látni a többi hegyet és a tengerpart egy részét is. 





Még az időjárással is szerencsénk volt. Gyönyörű napsütés, semmi pára. Szuper látási viszonyok. Déli 1 körül értünk le a hegyről (jó korán kezdtük) és 2 körül kezdett beborulni az ég. Délután még az eső is esett.

De azt már a teraszról néztük egy délutáni süti mellett.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése