2013. december 27., péntek

Meglepetés szülinap

2013 december 25.



Van az a mondás, hogy jobb adni, mint kapni.

Jó, hogy meghívtam mindenkit és megszerveztem magamnak a szülinapi bulimat. Még tortát is csináltam magamnak. Mindezt úgy, hogy senki nem tudta, hogy szülinapom lesz :)

Szülinapi meglepi. Tőlem. Nekik. Hehehe...


Nem mondtam senkinek. A karácsony legyen karácsony. Ha már szentesténk nem volt. A buli úgyis véget ér 7-kor, úgy gondoltam, majd kinevezem az estét szülinapi bulinak.


7 órakor, mikor elszállingózott pár résztvevő, nekiálltam elővenni a hűtőből a rumos trüffelkrémes, vodkában áztatott ananászos, csokihabos tortámat. A lakótársak, akik a lábosokat nyalták ki, mikor készült, már nagyon várták, hogy megkóstolhassák. És persze azt hitték, hogy ez valami magyar szokás, hogy tortát csinálunk karácsonyra. Hehehe.


A szülinapi hagyományaim kedvéért természetesen szükség volt gyertyára is, amit elfújhatok és kívánhatok valamit. Erről azért nem mondtam le. Az volt a nagy kérdés, hogy hogyan intézzem a gyertyagyújtást anélkül, hogy nagy felhajtás lenne körülötte.

Megkértem Ed barátomat, a péket, hogy hozzon pár tortagyertyát, ha majd jön a buliba. Hozott is. De a kocsiban hagyta, amíg a megrendelő másképp nem rendelkezik.

Úgy 7 után nem sokkal szerettem volna másképp rendelkezni, de Ed nem volt sehol. Eltűnt.

Vártam egy darabig, írtam neki sms-t, de mivel nagyon úgy tűnt, hogy végleg távozott (kinéztem belőle), kellett más megoldás. Jurajtól próbáltam megtudakolni, hol vannak az előző napi teamécsesek. Jó lesz az is. Úgyis csak egyet akartam rátenni a sütire jelképesen. Nem kockáztatom meg az erdőtüzet a tényleges gyertyaszámmal...

Persze Juraj azonnal kihirdette a frissen szerzett infót a társaságban, úgyhogy mire meggyújtottam a gyertyáimat, már mindenki készen állt az éneklésre. Lett nagy Heppi börzdéj tu jú kórus.

A kis ártatlan...
Ezt a fejet akkor vágtam, mikor számon kértek, hogy miért titkoltam el a dátumot

Közben előkerült Ed is a színes gyertyákkal. Igaz, hogy csak 1 darabot kértem, de 20-as csomagban árulták, ezért annyit hozott. Juraj meg belelkesült és rápakolta majdnem az összeset a tortámra, hiába tiltakoztam, hogy 18 is elég lesz, úgyis annyinak érzem magam. (Itt jegyzem meg zarójelben, hogy 2 héttel ezelőtt elkérték a boltban az útlevelemet, mikor alkoholt vásároltam (25 a korhatár). Mondtam is a csajnak, hogy feldobta a napomat, jövök másnap is :D Erre 2 nap múlva egy másik városban megint megtörtént. Mit is mondhatnék? Állat jól tartom magam... ;D )
Nem tudom, hogy csinálta (Juraj), de miközben a tortát díszítette, még fényképeket is készített valahogy. Hála neki, vannak fotók a szülinapomról :D 



Később a tánc átment zeneválogatásba, ami dalos lelkű fiatalembereink jelenlétében (Federico, Juraj és Alex) már csak percek kérdése volt, hogy éneklésbe torkolljon. A nem várt dolog viszont az volt, hogy az egész társaság összegyűlt lassanként a laptop mellett, amin jól ismert zenéket játszottunk le egész képernyős felirattal karaoke stílusban, és mindenki együtt énekelt.

Volt ott minden.

Raining men a bulihangulatért, Queens és Beatles, mert azt mindenki szereti, Ramazzotti és Tina Turner duo a nyelvlecke miatt, Rammstein az alternatív rock jegyében, csöpögős Moulin Rouge a romantika híveinek, Frank Sinatra a klasszikusok képviseletében, Schnappi, a kis krokodil, akiről még sosem hallottunk, de azért énekeltük. Aztán felcsaptak az érzelmek hullámai....

Nyilván szerepe volt benne az elfogyasztott alkoholnak is, meg annak, hogy idővel egészen összehangolódott a társaság, és már semmi nem volt ciki. A buli elérte a csúcspontját. Egy szobányi ember kuporgott egymás nyakában a parányi nappaliban és teljes átéléssel énekelte Whitney Houston I will always love you (Örökké szeretni foglak) című számát. Nem idétlenkedve, hanem teljes beleéléssel és érzelmekkel. Akkora jelenet volt, hogy meg is akartam örökíteni egy hangfelvétellel, de mire megtaláltam az ipodot, vége lett a számnak. Örökké bánni fogom :) De tényleg :(

Éjfélig kitartott a romantikus énekkar, jó pár új zenét is megismertem (például a Snow Patrol-t), aztán lassan mindenki vízszintesbe fordult. Jó páran a nappaliban, néhányan az autójukban a ház előtt.

Ennyire változatos, aktív meglepi bulim még sosem volt. Hehehe.



Szülibak


4 megjegyzés:

  1. Kedves Világjáró Utazó!
    Boldog-boldog-boldog 18. :-D szülinapot, ennél soha rosszabb bulit!

    ui: és tényleg nagyon jól nézel ki!

    VálaszTörlés
  2. Heppi borzday! Most találtam rá a blogra és remekül szorakozok:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik :) Jó szórakozást!

      Törlés