2013. december 20., péntek

Napról napra


Van abban valami szép, mikor két ember úgy válik el egymástól, hogy nem akarnak, de a körülmények miatt így a jobb. Mondjuk ettől még nem lesz könnyebb. A következő napokban csak úgy mentem. Mentem, mert egy helyben maradni sem lett volna sokkal jobb.

Lila a múltkori útvonalam, narancssárga a mostani


2013 december 11-12.
Murchison

Egy éjszakát még Nelsonban töltöttem egy másik CSernél, akivel már októberben is szerettem volna találkozni. Szegény jó kis társaságot kapott. Nincs is jobb egy szomorú utazónál... :-D

Másnap reggel elstoppoltam a Nelson Tavak NP-ba, Murchisonba, ahol szép a táj, és ha az ember sokáig marad, elmehet kempingezni meg túrázni. Ez rám nem vonatkozott, mert csak egy éjszakát maradtam. Két skót vendéglátóm meghívott a Karácsonyi partijukra, ami abból fog állni, hogy befogadnak minden árva utazót és jól érzik magukat együtt. Mivel nekem már szervezett programom van Karácsonyra, ezt sajnos ki kell hagynom, pedig elég jól hangzik.

Murchison



2013 december 13.
Christchurch

Pár órás utazással értem Murchisonból a Lerombolt Városba. Be se mentem a központba. Úgyis láttam már legutóbb. Igazából csak azért álltam meg, mert sok lett volna 7 órás utat megtenni egy nap alatt autóstoppal. Még múltkori itt tartózkodásom során ismertem meg egy CSert, akinél megszálltam. Újra volt internetem, úgyhogy nekiálltam Szilveszteri bulit szervezni. Egyelőre két városban. Aztán majd a jobbikra el is megyek. Másnap reggel irány Timaru.

Béka alakú szikla útközben



2013 december 14.
Timaru

Itt sem volt semmi dolgom, csak azért álltam meg, mert a következő állomásomon, Oamaruban csak másnap estére vártak. Ez meg pont félúton volt. Találtam egy kedves, idős házaspárt, akik vendégül láttak. Az egész napot az unokáikkal és családjukkal töltöttük a tengerparton meg a játszótéren, este grilleztünk a kertben. Még egy nap véget ért.

Hinta mozgássérült gyerekeknek (tolókocsival lehet felhajtani rá)


3 megjegyzés:

  1. "Mikor az utad járod,
    Gyakran elveszted hited,
    De ne bántson,
    Mert ami elveszett,
    Egykor rád talál." /Johann Wolfgang von Goethe/

    VálaszTörlés
  2. Jó, hogy ilyen állapotban is meglátod a szépet/érdekeset mindenhol, és örülök, hogy megosztod velünk, köszi!

    VálaszTörlés
  3. Köszi az aggódást és a biztatást. Nincs ám nagy dráma. Ennél rosszabb időszakaim is voltak már, csak nem említettem.

    VálaszTörlés