2013. szeptember 1., vasárnap

Boci születik

2013 augusztus 30.


Délután épp ellenőrzést tartottunk a "mindenórás" részlegen, amikor az egyik tehén elleni készült. Annyira, hogy a magzatburok már lógott ki belőle.Ott maradtam (tisztes távolban, hogy ne zavarjam) fényképezni.

A fényképezőgépem egy kretén. Visszasírom a jó kis Canont. Össze-vissza fókuszált magától, úgyhogy majdnem minden kép sötét vagy homályos, de azért akad pár használható is.

Majdnem egy órás volt az ellés.


A tehén időnként lefeküdt, időnként felállt, megint visszafeküdt. Időközben egy másik tehén is odaballagott megnézni, minden rendben van-e. A többi tehén meg tapintatosan átvonult a mező túlsó végére és onnan nézett rám rosszallóan, hogy mi a fenét bámészkodom. 


A borjú nagy része fekvő pozícióban bújt elő, aztán mikor már szinte teljesen kint volt, a tehén felállt, a boci meg kipottyant. Szó szerint. Hogy ezek hogy nem törik ki a nyakukat egy ilyen fejestől?! : - oUtána még maradtam fél órát arra várva, hogy lábra álljon a borjú, de szegényke csak egy bukfencet és pár borulást produkált.Mire az esti fejés ideje eljött, már talpon volt a boci és el is vették az anyjától. : (Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése