2013. április 12., péntek

Vízesés és Fish Spa

A reggeli Adisak családjánál érdekes volt. Terült-terülj asztalkám.

Mini lángoskák (X alakúak, mert az szerencsét hoz), muffin, jack fruit (ami a világ legnagyobb gyümölcse, ha hagyják megnőni), kókusztejes korongocskák (ami sült tejbegríz ízű), ragacsos zselébundába burkolt darált sertéshús koriander levéllel, rambután és tamarind, házi joghurt tamarind lével és főtt kukorica. Meg persze friss gyümölcsök. 



Miután jóllaktam és felálltam az asztaltól, hogy elinduljak a napi programomra, Adisak megemlítette, hogy ez nem a reggeli volt ám. Ez csak az étvágygerjesztő a valódi reggeli előtt. Hmm. És ezek után vajon ki tud még bármit is enni?!



A napi tervem az Erawan vízesés meglátogatása volt, ami nagyon népszerű a helyiek és a turisták körében.

Felirat hozzáadása



Fapadlós (szó szerint) busszal lehet eljutni másfél órányi zötykölődés után a nemzeti parkhoz.


A vízesés 7 szintből áll és meglepő módon rendesen ki van építve az út, tájékoztató táblák vannak elhelyezve és még angolul is beszél a személyzet. Az ember már ilyen apróságoktól is felvillanyozódik itt.






Az első szint 20 méterre van a parkolótól, a legtávolabbi másfél kilométeres hegyi túra után érhető el.




A vízesés több helyen medencébe ömlik, ahol apró halak élnek békés szimbiózisban a turistákkal. Itt lehet ugyanis élőben és a természet lágy ölén kipróbálni a manapság oly divatos "fish spa"-t. Az ember belelógatja a lábát a vízbe, a kis halak meg szépen lerágják az elhalt hámsejteket a talpról és lábszárról. A műveletet tekinthetjük undorítónak vagy viccesnek, de mindenképp érdekes. A polinéziában legyőzött víziszonyom és halfóbiám hiányában én is kipróbáltam, de annyira abszurd érzés volt, hogy pár érintés után inkább lemondtam róla. 

A testbeszéd mindent elmond : )


Volt olyan medence, ahol a csúszós mohával benőtt szikláról csúszdáztak le a kirándulók. Máshol meg majmok lopkodták a fényképezőgépeket.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése