2013. július 29., hétfő

Tojt kávé

2013 július 19.



Az anyatemplom után még a Balit szimbolizáló rizsteraszokat akartam megnézni.


Útközben elhaladtunk pár ültetvény mellett, ahol azt hirdették, hogy bemutatják a kakaó és kávétermesztés lépéseit. Ez már régóta érdekelt, úgyhogy az egyiknél megálltunk.

Balin híres a Luwak kávé, ami nem más, mint egy macskaféle vadállat ürülékéből kibogarászott kávészemekből készült ital.


Macskatest és rókapofa jógapózban.
Ő eszi meg először, amit az emberek megisznak utána.



Számomra ködös, hogy miért jó ilyet inni, de mivel elég drága, a sok sznob lelkesen fogyasztja. Állítólag alacsonyabb a koffeintartalma, viszont savasabb. Vagy a savtartalma is alacsonyabb? Most nem emlékszem.
Mindenesetre számomra nem étvágygerjesztő a gondolat, hogy ezt egyszer már megette valaki. Vagy valami.


A kakaótermesztésről kb 2 mondatot mondtak, a nyers kakaóbabot nem lehetett megkóstolni, pedig számomra ez lett volna az egész látogatás lényege. Viszont adtak egy egész tálcányi mindenféle italt megkóstolni. Volt gyömbéres kakaó, ginseng kávé, kókuszos kávé, helyi kakaó meg különféle teák.

A ginsengkávé valami elképesztően finom. Kár, hogy 9 dollárért adtak egy 5 tasakos instant csomagot. Inkább majd megnézem a szupermarketben : )



A rizsterasz pár percnyi távolságra van Ubudtól, egy Tegalalang nevű falu közelében. Van persze máshol is teraszos rizsföld, de ez a legnépszerűbb. És jogosan. Tényleg festői.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése