2012. november 24., szombat

Bora cimbora almabora


Utolsó napom Bora Borán, ma megint a hajón alszom. Este rámcsörög Thierry (a hajós házigazdám):
- Merre vagy?
- Ülök a parton a csónakod közelében.
- Gyere át stoppal a Bloody Mary étteremhez. Motorcsónakkal vagyok, ott veszlek fel.

Kiállok az út szélére, hátamon a zsákom, kezemben a strandszatyor, úgy nézek ki, mint valami málhás szamár. Persze senki nem akar felvenni. Borán nem működik a stoppolás. Egyszercsak egy csajszi rohan felém a strandról és angolul kiabál:

- Én ismerlek téged!
- Honnan? - csodálkozom.
- Írtál nekem Couchsurfingen.
- Ja, Catarina! Szia!

Hát valóban írtam neki, hogy adjon szállást pár éjszakára, de épp tele volt a lakása vendégekkel, így nem tudott fogadni. De hogy így megismert a fénykép alapján! : - )

Felajánlja, hogy elvisz. Beszélgetünk.

- És akkor most kinél szállsz meg?
- Thierrynek hívják.
- És búvároktató és egy hajón lakik?
- Igen.
- Akkor a volt barátomnál fogsz aludni.

LOL. Ez vicces. Kicsi a világ : - )

Utolsó éjszakám alkalmából Thierryvel almabort iszunk és kidöglünk a hajó tetejére csillagokat nézni. Ringat a hajó, nagyokat csobbannak a gumicsónakhoz verődő hullámok, meleg szél fúj, felettünk pedig milliónyi csillag.
Welcome to Paradise.
Hát, cimBora, ide még visszajövök. . .



Másnap reggel indulok a reptérre. A katamaránra várva (ami átvisz a repteres szigetre), megpillantok egy srácot, akit már többször láttam a szigeten egyedül kóvályogni. Észreveszem, hogy nem beszélget a mellette állókkal. Ahha, szóval ő sem tud franciául. Odaszólók neki angolul. Na, angolul sem tud. Spanyol. Semmilyen nyelven nem beszél, mégis nekivágott a nyaralásnak egyedül. Összekotrom spanyoltudásom maradványait és beszélgetni kezdünk. Egy repülővel megyünk, bár ő egy szigettel hamarabb kiszáll (távolsági busz effekt). Legalább lesz útitársam.

A srác nagyon kemény ám! Egy nyikkot nem beszél semmilyen nyelven a spanyolon kívül (de olyan szinten nem, hogy nem jutott eszembe spanyolul a Karácsony és angolul mondtam, és nem értette). Meséli, hogy úgy vásárolta meg a szigetek közötti repjegyet, hogy bement az Air Tahitihoz a laptopjával, beírta Google Fordítóba, amit mondani akart, átadta a gépet az ügyintézőnek, az begépelte a választ és így kommunikáltak. Haláli ötlet!!!!! : - D

És jééé, a repülőn kapunk gyümölcslevet, mert 1 óránál hosszabb az út.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése