2012. november 13., kedd

Raiatea

Cecile jött értem a retérre egy helyi CSerrel. Claudine kb 50 éves és csupa enegria.

Elmentünk naplementét nézni. (Megint a zsiráf jut eszembe.)



Aztán elvitt minket egy hotelbe koktélozni. Nem volt csúnya  hely. A koktél sem.

Én Mai Tai-t ittam, ami egy helyi ital és nem ugyanaz, mint az Európában ismert Mai Thai.

A Mai Tai itt "jó"-t jelent.

Tama Mai Tai - Jó étvágyat
Mahana Mai Tai - Jó nappalt

Helyi kakaó likőr, helyi vanília likőr és barna rum van benne friss ananászlével és narancslével. Brutál finom volt, de pillanatok alatt ki is ütött.



(Bellevue Bed&Breafast)



A szállásunk a hegyen van, 10 perc gyalog a parttól és a várostól, de cserébe van jacuzzi a kertben. És mindez 3000 CFP-ért.

A szoba tiszta, van ajtó, ablak, ventillátor, meg felszerelt konyha és színvonalas fürdőszoba. Meg ingyen wifi. Simán megéri.





Raiatea fővárosa Uturoa. A második legnagyobb város a szigeteken a főváros, Papeete után. El nem tudom képzelni, milyen lehet Papeete ezek után, mert Uturoa 2 utcából áll és csak a legszükségesebb infrastruktúrával rendelkezik: gyógyszertár, orvosok, posta, szupermarket, másik szupermarket (jujj, konkurrencia), ajándékboltok, étterem, sarki büfé, benzinkút.
A városmagon kívül persze vannak lakott részek, itt az embereknek csak nagyon kis része lakik a városokban, a többség élvezi a természet nyugalmát 3 km-rel odébb.

Ami nagyon jellemzi az eddig látott helyeket, hogy minden nagyon tiszta. Tiszták az utcák, az asztalok az étteremben, a közlekedési eszközök, stb. Az emberek is ápoltak, pedig sokan szegények. Állítólag Papeeten majd nem mindenhol lesz így, de arról most még nem tudok nyilatkozni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése