Lehet, hogy csak nekem volt meglepetés a mangóevés kulturált technikája, de bevallom, eddig egyszer vettem otthon mangót (jó drágán, jó éretlenül) és úgy ettem meg, mint egy amatőr malac.
Dom megosztotta velem a titkot.
Avagy hogyan együnk mangót szépen, ha már úgyis tele a kert vele, és tömöm is magamba 3 óránként.
Először is be kell hűteni pár órára, mert úgy finomabb.
Aztán hosszában, a mag/szár mellett majdnem félbe elvágjuk. Azért majdnem, mert a mag útban van.
Ezután a levágott félgömbbe késheggyel négyzethálót rajzolunk, majd kifordítjuk az egészet, és kikanalazzuk a kockákat. Tök ötletes, nem?
Ugyanezt eljátszva a mag másik oldalán, egy szeletet kapunk, amit le lehet rágni a magról.
Hát nekem ez új volt . . . : )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése