2012. november 27., kedd

Cápa


Rákattantam a cápákra.

Állandóan ott úszkálnak a part körül. Fényképet akartam készíteni róluk. De hiába látom szabad szemmel tisztán, tőlem 2 méterre, a gépem nem örökíti meg. Tükröződik a víz. De ha sokat próbálkozom, talán el tudok csípni pár jó pillanatot.

Órákat töltök a parton és a vízben álldogálva a fényképezőgépemmel.

A cápák szerintem a területüket őrzik, mert amint mozgás van a vízben, jönnek megnézni, mi a pálya. Általában ketten vannak.

Nagyon érdekesek. Nem nagyobbak másfél méternél. Óvatosan ússzák körbe a mozgás vagy zaj forrását, de nem az emberhez nem jönnek egy méternél közelebb. Borzongató élmény állni a vízben és várni, hogy körbeússzon a cápa.

Nem tűnnek rosszindulatúnak. De kíváncsinak sem. Inkább olyan őrjárat-szerű, amit csinálnak. Megnézik, ki mit garázdálkodik az ő lagúnájukban. Követik az embert, nézegetik, de tisztelettudóak.

Azt játszottam, hogy kiálltam a mólóra és korallokat dobáltam a vízbe. Nem kell két perc és megjelennek a vízi őrök. Próbáltam felülről fotózni. Kevés sikerrel. Azért a képeken kivehető a cápa, de csak ha tudjuk, mit keresünk. Szóval a sok sok üresnek látszó kép az albumban a cápákat ábrázolja : - )




Volt egy viccesre sikerült kép is. Új lakó jött a panzióba. Nem is tudta, hogy van erre cápa. Békésen snorkelingezett, a cápa meg folyamatosan a nyomában úszott. Gondoltam, nem szólok neki, mert biztos észrevette és nem zavarja. Na jó, valójában azért nem szóltam neki, mert szuper lehetőséget teremtett a fotózásra : - D

Vacsoránál megemlítettem tudtán kívüli kis kalandját. Kiakadt : D Tényleg nem vette észre.

De a fotó nagyon jó lett, nem? : - D




5 megjegyzés:

  1. Remélem nem akarsz cápa eledel lenni,olvasás közben is gombóc a gyomrom.Nagyon jók a képek is,és a történet is.

    VálaszTörlés
  2. Orsi!!!! A hideg futkos a hátamon, hogy micsoda kalandjaid vannak!!!!Cápák, delfinek, és ez a szépséges hely, ahol jársz!!!!Azért vigyázz magadra!Puszi!
    Magdi

    VálaszTörlés
  3. Vigyázok! Még sok mindent látni akarok :)

    VálaszTörlés
  4. Polárszűrőnek hívják, ami segített volna megszüntetni a tükröződést a víz felszínén, s keresztülfotózhattál volna gond nélkül az óceán hullámain

    VálaszTörlés